Sluipweg

GerMarAJ30-08-2018 10:38

Het traject Zeddamseweg/Korensingel tot aan de Lengelseweg verkeersluw te maken door een snelheidsbegrenzing van 30 km/uur en een vrachtwagenverbod is bij lange na niet voldoende.
Ook voor de Korensingel en Zeddamseweg dienen genoemde maatregelen doorgevoerd te worden.
Een deel van de voertuigen rijdt ook nu al veel te snel over de Korensingel. De situatie is vooral door de ligging van de uitritten van de woningen aan de Korensingel verkeerstechnisch gezien gevaarlijk en risicovol.
We moeten voorkomen dat de Korensingel een ideale verbinding gaat worden tussen rotonde Zeddam en het centrum van 's-Heerenberg.

Reacties

Ans Rensen02-09-2018 19:09

Het lukt ons helaas niet om zelf te registreren en in te loggen. Dus daarom maar een dringende opmerking die hierbij aansluit: naast de Korensingel wordt ook de Antoniusstraat in Lengel (ook een kern die bij de gemeente hoort overigens!!) frequent misbruikt als sluiproute. Hoewel deze straat is aangewezen als 30 km zone trekt uiteraard niemand zich daar wat van aan. De Antoniusstraat en de Korensingel bestempelen als 30 km weg is slechts een actie voor de B├╝hne!!! Wilt u de bewoners en hun veiligheid (en die van talloze fietsers en wandelaars)serieus nemen dan dienen de 30 km zones ook als zodanig te worden ingericht!! Slechts permanente fysieke maatregelen zullen ervoor zorgen dat op deze wegen ook daadwerkelijk 30 km per uur gereden zal worden, simpelweg omdat het dan niet sneller kan!! Alleen zo zal het de sluipers ontmoedigen de Korensingel en Antoniusstraat te gebruiken als sluiproute!!