Zeddamseweg mag niet drukker worden!!

ellen198228-08-2018 21:43

Zeddamseweg levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers!
Het verkeer moet juist afnemen ipv gelijk blijven!

Op de Zeddamseweg kunnen 2 vrachtwagens elkaar niet "normaal" passeren. Levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers, die soms door de geparkeerde auto's b.v. bij de kringloop, zo op het trottoir staan dat de voetgangers over de weg moeten.
Het trottoir is van slechte kwaliteit. Bijna niet te doen voor minder validen of rolstoel en kinderwagens. Ongelijk liggende tegels die door wortels van de bomen onhoog komen en smalle stukken door soms ook geparkeerde auto's. Ook begrijpelijk dat ze zover mogelijk van de goot parkeren, omdat ze in de goot rijden en er anders makkelijk een spiegel sneuvelt. Misschien is 1 richtingsverkeer voor vrachtwagens op de zeddamseweg een idee?
Geen mooi visitekaartje voor de toeristen van onze kasteelstad hoe de staat nu is.

Bij de kruising van Heecklaan-Willem vd Berghstraat steken veel kinderen over om naar school te gaan, misschien een zebrapad? Net als voor de molenpoortstraat, maak de stad voetgangersvriendelijker.

De zeddamseweg bestaat uit meer gevaarlijke kruispunten, net als stokkumseweg-kruisstuk. Hier kunnen grote vrachtwagens vaak de bocht niet krijgen en nemen veel fietsers die de zeddamseweg naar beneden komen voorrang van de stokkumseweg, dit kan nare situaties opleveren. Het staat door de stekende vrachtwagens geregeld vast. Net als het rare kruispunt bij bakker dijkman wat voor veel verstoppingen zorgt. En verder naar beneden bij Lidl/Jumbo. Er zouden tijdschema's moeten komen voor bevoorrading van de winkels en misschien de jumbo vanaf het lidl terrein laten lossen, dat het niet vast staat op groenestraat-klinkerstraat.

Veel wielrenners en hardlopers hebben de zeddamseweg op hun route. Denk met name aan de tijd voor de montferlandrun, wanneer velen de route trainen. Zelfs op de weg ook nog bij schemer of in het donker

Hoe gaat het landbouwverkeer, wat alleen de hele weg al in beslag neemt, naar stokkum? zeddamseweg-stokkumseweg- van heecklaan-peeskesweg-kastanjelaan! Kan er niet een speciale landbouwverkeerweg gemaakt worden, bv vanaf de beekseweg in zeddam naar stokkum? (out of the box denken ;-))

Is het misschien een idee om een rechtstreekse verbinding van stokkum met de snelweg te maken? Want het meeste verkeer vanuit stokkum moet/gaat door het centrum!

Dus leefbaarheid en veiligheid moeten voorop staan!
Zeer wenselijk is dat het aantal omlaag gaat op de zeddamseweg. in ieder geval gunstig veranderd

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit onderwerp.