Drieheuvelenweg

mekeller22-09-2018 13:34

De Drieheuvelenweg tussen Zeddam en de Korensingel afsluiten betekent dat Stokkum nog slechter bereikbaar wordt. Verder moet het verkeer vanuit Stokkum richting Doetinchem dan door het centrum van 's-Heerenberg rijden om de rondweg te bereiken. Het centrum van
's-Heerenberg is vaak erg druk, met name bij het kruispunt Klinkerstraat en de Zeddamseweg. De Drieheuvelenweg inrichten als 60 kilometerzone is wel een optie. De vraag is wel of men zich aan de snelheid gaat houden.

Reacties

SybrendeVries24-09-2018 16:48

De Drieheuvelenweg afsluiten is geen optie. De drukte komt dan geheel op de Oude Doetinchemseweg en, voor zover men om wil of moet rijden, natuurlijk op de ontbrekende schakel.

Liesverheij05-10-2018 13:44

De Drieheuvelenweg afsluiten is GEEN optie. Wat wel een optie is , vanaf de Korensingel het fietspad doortrekken tot aan de rotonde Drieheuvelenweg / Lengelseweg. Dat past mooi bij de indeling van de 30 km zone. Dat nodigt fietsers waarschijnlijk ook uit om niet meer langs de( gevaarlijke ) Lengelseweg, Zeddamseweg in Lengel ri Het Tolhuis te fietsen. Nog een pluspunt dat daarmee kan dan worden gecreƫerd is dat de fietsers die naar 's-Heerenberg -Oost moeten, niet meer over de Zeddamseweg in's-Heerenberg hoeven te fietsen. Met name de Zeddamseweg kent (voor fietsers )een paar gevaarlijke situaties. Denk aan de snelheid als je de bult afkomt en je moet de bestuurders van rechts voor laten gaan.

85Sterenberg15-10-2018 08:34

Heb over gehele lijn drieheuvelen weg zelfde reactie onder de berichten gezet dus copy paste ;)
Ik woon aan de rand van de Drieheuvelenweg en zou het fijn vinden als het hele stuk in plaats van 80km/h ook in ieder geval verlaagd wordt. liefst 30km/h of met versmallingen/drempels etc.
Men rijdt hier bijna continue hard, harder, hardst wat o.a. geluidsoverlast veroorzaakt.
Afsluiten zorgt voor grotere drukte door kleinere straten waar nog meer mensen langs wonen/lopen/flaneren, en het is al krap rijden als er bijvoorbeeld markt is op een mooie zomerse dag.